TORTELLI DI RICOTTA E BIETOLA

Houd jij als Italië liefhebber net als ik ook zo van pastagerechten? Eentje om toe te voegen aan je favorietenlijstje is deze! Tortelli met ricotta en snijbiet. Uiteraard helemaal zelf gemaakt!

TORTELLI MET RICOTTA EN SNIJBIET

Dit heerlijke recept is voor ongeveer 6 personen. Goed om te weten is dat je indien gewenst de snijbiet kunt vervangen door verse bladspinazie.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 3 eitjes
  • 300 gram bloem
  • water

Ingrediënten voor de vulling:

  • 300 gram ricotta
  • 100 gram parmigiano 
  • 2 eitjes
  • citroenrasp (van de schil)
  • nootmuskaat (gehakt)
  • zout naar smaak
  • het groen van de snijbiet (of spinazie) al gekookt

Bereiding van het deeg

Zeef de bloem en maak er als het ware een bergje van met een gat in het midden waar je de eitjes in doet. Kneed het deeg samen met een beetje water en kneed door tot een mooi homogeen geheel.

Bereiding van de vulling

Zorg ervoor dat je ruim op tijd de snijbiet gaar laat koken en afkoelen.

Doe de ricotta, geraspte parmigiano, de eitjes, citroenrasp, nootmuskaat, zout, en de snijbiet of spinazie in een kom en kneed het tot een geheel.

Verdere bereiding

Rol het deeg uit en snijd het in lappen waarna je er met een lepel bolletjes vulling (zie onderstaande) op legt met een afstand van 4/5 cm. Leg de bolletje niet in het midden maar een stukje meer naar de kant waarna je het deeg dubbel vouwt en aandrukt. Snijd dan de Tortelli uit (eventueel met een pastawieltje).

Zet een pan op met ruim, gezouten water en breng het aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de Tortelli in de pan. Kook de Tortelli gedurende ongeveer 3 minuten.

Zet een koekenpan op met wat boter en 3 blaadjes salie en roer de Tortelli hier nog even in mee.

NOG EVEN OVER DIT GERECHT!

Annemarie Bosman van My Blue Life weet, onder andere, ontzettend veel over eten.
Met My Blue Life is haar missie om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het gedachtegoed vanuit de Epigenetica en mensen bewust maken van hun eigen leiderschap in gezondheid, vitaliteit en levensgeluk. Annemarie werkt als life & business coach en studeert epigenitica en nutrogenomics. Longevity staat voor lang en vitaal leven, waarbij de levenskwaliteit voorop staat. Epigenetica speelt hierin een sleutelrol. Levensmotto van Annemarie: minder individualisme en meer verbinding. Together we create!

Samen hebben wij verschillende groepsreizen naar Ligurië georganiseerd en dit recept is één van de recepten die we daar met de deelnemers hebben klaargemaakt!

WAT ZEGT ANNEMARIE OVER DE INGREDIENTEN VAN DIT GERECHT?

Ricotta is een feestje, het is zo’n voedingsmiddel wat een bouwsteen is voor alle 4 de neurotransmitters. Een compleet voedingsmiddel en een enorme eiwit– en energieleverancier. Verder bevat het natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en zink, wat ricotta ook echt brainfood maakt. Kalium is een bijzonder mineraal en betrokken bij veel processen in ons lichaam. Kalium is ook heel belangrijk voor onze hersenfunctie.

Buon appetito!