PESTO ALLA GENOVESE

Pesto alle genovese is onlosmakelijk verbonden met Liguria. Wanneer je het hoort óf eet zal je dan ook waarschijnlijk direct aan Genova en deze streek denken!

Heerlijk met diverse soorten pasta zoals spaghetti, linguine, fusili én absoluut niet te vergeten de typische Ligurische pastasoort trofie. Zo lekker!

ZELF GEMAAKT EN O ZO LEKKER!

Als je zorgt dat je de volgende ingrediënten bij je boodschappen hebt zitten, draai je met gemak een verse en gemakkelijke maaltijd in elkaar. Die ook nog eens verrukkelijk smaakt!

DIT HEB JE NODIG VOOR 4 PERSONEN
  • 50 gram basilicum
  • 70 gram parmiggiano reggiano (denk eraan dat je de kaas raspt)
  • 15 gram pijnboompitten
  • 1 snufje grof zout
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 30 gram pecorino (rasp ook deze kaas)
  • 1/2 teen knoflook
  • Vijzel
ZO MAAK JE HET!
  1. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes
  2. Was ze niet maar maak ze schoon met een zachte doek.
  3. Doe de knoflook in de vijzelkom en maak hem fijn met behulp van de vijzel. Maak een ronddraaiende bewegen en zet wat druk
  4. Zodra de knoflook crème achtig is geworden doe je de blaadjes basilicum erbij en tevens het snufje zout
  5. Tip voor het vijzelwerk: Draai de kom met de klok mee en draai de vijzel in de tegenovergestelde richting
  6. Ga zo door totdat het geheel glad en glanzend groen is
  7. Voeg nu de pijnboompitten toe en ga door met malen
  8. Zodra dit ook weer een gladde substantie is, voeg je de kazen in kleine hoeveelheden toe en maal je verder
  9. Voeg nu de olijfolie toe en maal wederom nog even door.
  10. Zodra het geheel een mooie gladde substantie is, is de pesto alla genovese klaar om te gebruiken en verder te verwerking als compleet gerecht met pasta.!
PESTO ALLE GENOVESE BEWAREN

Je kunt de pesto ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. Doe er dan wel een laagje olijfolie op. Ook kun je kleine porties invriezen! Handig!

Buon appetito!

Dit recept voor Pesto alla genovese gebruik ik sinds jaar en dag en komt oorspronkelijk van de website van Giallo Zafferano.