Rondreizen

ITALIË IN ETAPPES. TIPS & TRICKS VOOR JOUW RONDREIS!

Rondreizen is in trek. Een aantal dagen hier, een paar dagen daar en dan weer verder. Een mooie manier om een land of regio te ontdekken.

Je zou denken dat je voor een rondreis per se veel tijd nodig hebt, maar als je het te verkennen gebied kleiner maakt, is een rondreis van een dag of 8 ook heel goed mogelijk.

Twijfel jij al een tijdje of het maken van een rondreis wat voor je/ jullie is, maar kies je iedere keer voor het zekere door één verblijf te kiezen? Lees dan eens de volgende tips en wie weet beslis je de volgende keer anders!

  • Kijk goed naar je reisgezelschap. Wie gaan er mee en waar houden ze van? Maak combinaties door bijvoorbeeld een aantal nachten in de natuur te verblijven maar ook in een stad.
  • Reis je met (kleine) kinderen? Ook dan is een rondreis heel goed te doen, maar het zou fijner kunnen zijn om niet al te veel stops te hebben. Blijf bijvoorbeeld steeds 3 of 4 nachten op een plek.
  • Kies strategische uitvalbasissen, plekken waarvandaan je binnen niet al te veel tijd de plekken kunt bezoeken die je graag wilt zien.
  • Afwisseling is leuk! Kies bijvoorbeeld verschillende soorten accommodaties. Een klein B&B, een agriturismo, een albergo diffuso.. Deze diversiteit zorgt voor veel verschillende ervaringen. Óók met de Italianen zelf!
  • Een rondreis maken hoeft natuurlijk niet per definitie met je eigen auto. Kies je voor een rondreis in een zuidelijk gelegen gebied dan is fly & drive een hele goede oplossing.
  • Houd bij het huren van een auto wel rekening met wat langere reistijden waarbij je steeds je bagage in en uit moet pakken. Kies dus misschien een iets grotere auto zodat je comfortabel op pad gaat.
  • Een navigatiesysteem kan fijn zijn! Je bent relatief veel onderweg en dan is verkeerd rijden niet zo fijn. En niet zo gezellig.
  • Je rondreis verbinden aan een thema kan heel leuk zijn. Houd je van wijn? Ga dan op zoek naar geweldige wijnboerderijen. Houd je van de kust? Kies dan een regio met een geweldige kustlijn. Enzovoorts..
  • Houd een reisdagboek bij. Tijdens een rondreis zie en ervaar je veel. Het kan leuk zijn om iedere dag even op te schrijven wat je gedaan hebt! En handig.. zodat je het later ook nog terug kan lezen.

Tja, en dan misschien wel het grootste dilemma…. Welke regio ga je bezoeken?

Ligurië – Cinque Terre

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.