Cultuur,  Eten & Drinken,  Italiaans eten,  Kinderen

ITALIË, 13 X EEN GLIMLACH OP JE GEZICHT EN EEN SPRONGETJE VAN JE HART

Hoe komt het toch dat we die kriebel voelen als het om een vakantie in Italië gaat? Wat zorgt er nu voor dat we zo verliefd zijn op Italië?!

Nou.. wát denk je hiervan?

DE GEUR VAN ITALIË

Zodra ik uit de auto of het vliegtuig stap, ruik ik het. ‘Ik ben er!’ Volgens mij zou ik Italië nog met mijn ogen dicht herkennen aan haar geur. Jij ook?

DE DEFTIGE HEER OP DE SCOOTER

Met de komst van de nieuwe Vespa werd de scooter ook wel een stuk populairder in Nederland, maar niets vergeleken met Italië natuurlijk waar deftige zakenmannen in pak en met koffertje de weg op gaan.

En als we het dan toch over scooters hebben.. Wat denk je van de geur van de scooters. Ook niet te missen in een Italiaanse stad. Helaas alleen niet al te gezond natuurlijk.

2X IS EEN VRIEND

Je gaat in een restaurant eten. Het bevalt goed en je besluit er een aantal dagen later weer te gaan eten. Wat er dan gebeurt.. je wordt onthaald als een vriend! Je krijgt een mooi tafeltje, een caffè met limoncello aan het eind en na de betaling wordt er gevraagd wanneer je weer komt.

Italië, 13 x een glimlach op je gezicht en een sprongetje van je hart

En zo hetzelfde op het strand!

L’ORGOGLIO – DE TROTS

De Italianen zijn super trots! Peugeot? Fiat! Mc Donalds? Pasta! Starbucks? Che dici???!

Italië, 13 x een glimlach op je gezicht en een sprongetje van je hart
DIT MÓÉT JE PROEVEN!

Fruit uit eigen tuin, een zelfgemaakt gerecht, wijn.. houd bij het pakken van je bagage wat extra ruimte over voor spulletjes die je mee naar huis krijgt. En mocht je zelf wat écht Nederlandse producten bij je hebben? Deel uit, deel uit.. Je zal vrienden maken.

TOT LEKKER LAAT OP

Volle terrassen, druk pratende mensen, groepen vrienden bij elkaar, spelende kinderen die in Nederland al heel lang in hun bed hadden gelegen. De Italianen leven graag ’s avonds. Misschien in mindere mate maar zelfs in de winter trekken ze er ’s avonds op uit om vrienden en familie te ontmoeten voor een gezellige avond.

JE WORDT UITGENODIGD

Het kan je zomaar gebeuren. Op de camping, aan het zwembad of strand. Je wordt uitgenodigd voor een aperitivo of diner. Gewoon doen, je zal onvergetelijke momenten beleven!

Italië, 13 x een glimlach op je gezicht en een sprongetje van je hart
OP DE LUNGOMARE*

Mooie mensen op de *boulevard. Die zijn er genoeg. In de avond lopen de boulevards vol met flanerende koppels en groepjes vrienden die gezellig kletsen op een bankje. En hier en daar probeert een artiest zijn werk nog te slijten of een verkoper zijn waar. Gezellig!

EEN WATERVAL AAN WOORDEN

De drie woorden Italiaans die jij kent zorgen voor een waterval aan woorden terug want JÍJ spreekt Italiaans. > Leer het nu!

AL DIE LEUKE SOUVENIRS

Van sleutelhanger tot t-shirt en van koffiepotje tot tafelkleed.. Sommige dingen zijn gewoon echt té leuk om te laten liggen!

Italië, 13 x een glimlach op je gezicht en een sprongetje van je hart

En zo kocht ik in Bologna een blouse met daarop onder andere Italiaanse koffiepotjes.

Wist je dat je ook in Nederland hele leuke Italië hebbedingen kunt kopen?

I PICCINI

Kleine kinderen zijn alles voor de Italianen! Een aai over hun bol, een high five, zomaar even een spelletje, een kneepje in een wangetje, 3 dames boven de kinderwagen. Vertederend…

HET CHAOTISCHE VERKEER

Stiekem (!!!) heerlijk is het dat het lijkt wel alsof er in Italië geen verkeersregels zijn. Een tweebaansweg? Je kunt er gemakkelijk met 4 auto’s naast elkaar staan dus waarom zou je de ruimte niet benutten? 

MOOIE, OPRECHTE COMPLIMENTEN

”Die mooie kinderen, met die mooie ouders”, werd lang geleden tegen ons gezegd. Zo stonden we bekend op de camping, op Sicilië waar we toen verbleven. Ik kreeg er het schaamrood van op mijn kaken en vond het vreselijk overdreven maar inmiddels weet ik dat complimenten echt zijn in Italië. En de Italianen strooien er graag mee! Oprecht, dat zeker!

Ik zou het heel leuk vinden als jij JOUW meest geliefde Italië momenten met me deelt! Reageren kan door een reactie toe te voegen aan dit bericht!

!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.