IJSSALON VINCENZO

Midden in het centrum van Nijmegen, de oudste stad van Nederland én gesticht door de Romeinen, bevindt zich op een prominente plek ijssalon Vincenzo. Sinds de openingsdag op Koninginnedag 2012 is het er, gedurende het ijsseizoen, altijd druk!

En ik begrijp wel waarom… Het ijs is er heerlijk! Je bestelt je ijsje, doet je ogen dicht en écht waar, je waant je heel even in Italië!

Het verhaal achter de ijssalon is bijzonder. De beide eigenaren, Erik en Herman, kenden elkaar al vanaf de eerste dag van de middelbare school en liepen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Tijdens een gezamenlijk diner kwam een oud idee, het openen van een ijssalon, weer ter sprake.

Omdat ze beiden toe waren aan een job change, werd in zeer korte tijd de daad bij het woord gevoegd. Met op de achtergrond een van de beste ijs bereiders van Nederland, Ben Jansen, een persoonlijke vriend van Erik, werden grote stappen gezet.

Binnen een tijdsbestek van 3 maanden was ijssalon Vincenzo een feit. Met de gedegen opleiding en training on the job die door Jansen werd verzorgd, leerden beiden in relatief korte tijd de kneepjes van het vak. En hoe!

Al snel groeide de naam Vincenzo uit tot een begrip in Nijmegen, en op zomerse dagen is het zo druk dat je er te maken hebt met Italiaanse taferelen. Namelijk achteraan in de rij aansluiten en wachten tot je een keuze kunt maken uit de 42 verschillende smaken die dagelijks met verse ingrediënten worden bereid.

Voor iedereen is er voldoende te kiezen en dus ook voor mensen die veganistisch eten of een allergie hebben

IJssalon Vincenzo ligt aan het gezellige Koningsplein. Met voor de deur de ‘bedriegertjes’ (dit zijn fonteintjes waar zowel de kinderen ’s zomers spelen als de studenten een deel van hun introductie/ontgroening meemaken) maakt een ijsje van Vincenzo het zomergevoel absoluut compleet. Maar uiteraard is er ook op minder mooie dagen altijd tijd voor een ijsje van Vincenzo!

En vanuit de salon kijk je zo de ijskeuken in!