ERVARINGEN

TWAN EN JACQUELINE

Reizen door Puglia in Coronatijd

Afgelopen December, zoals vaker afgelopen jaren, weer contact opgenomen met Robin voor het organiseren van de zomervakantie 2020. Het idee voor dit jaar was een rondreis door Puglia voor 4 personen ( 2 volwassenen en 2 “jongvolwassenen”). Door het vele moois wat deze streek te bieden heeft al snel een 18 daagse Fly-drive samengesteld waarbij we op een viertal kleinschalige agriturismo’s/B&B’s zouden verblijven en we de gehele hak van de laars konden bereizen.

In januari 2020 de gehele trip gepland en geboekt dankzij de snelle actie vanuit Robin.

Toen werd het Maart/April, Corona en de gevolgen werden merkbaar, zou onze reis überhaupt nog wel doorgang kunnen vinden, en als dit zo zou zijn, zouden we zelf wel willen gaan? 

Naarmate de tijd verstreek, het nieuws ook in Italië blijven volgen, contact met Robin houden (haar connecties in Italië zijn tenslotte beter dan die van ons) werd het vliegverkeer richting Puglia eind Juni weer  beperkt hervat, onze reis kon doorgaan.

Met 65 man in een Boeing 737 op 11 Juli geland op het vliegveld in Brindisi, een kleinschalig vliegveld. De mondkapjesplicht in het vliegtuig en het vliegveld voelde in eerste instantie vreemd aan maar went ook heel snel. Door de relatieve rust op vliegveld en in het vliegtuig verliep de gehele reis super. Geen lange rijen bij inchecken en afhalen bagage, heerlijk, zou altijd zo moeten zijn ….

Hierna een geweldige 18 dagen mogen beleven op accommodaties nabij Otranto, Nardo, Polignano a Mare en Brindisi. Hoewel alle locaties verschillend van elkaar waren hadden ze een ding met elkaar gemeen:

betrokken, enthousiaste eigenaren/beheerders welke er alles aan deden hun gasten zo optimaal mogelijk te laten genieten.

Vele adviezen mogen ontvangen over al het moois in de regio wat we zeker moesten gaan bekijken!

Merkten we dan niets van het Coronavirus?

Zeker wel, het aantal toeristen is beduidend minder dan voorgaande jaren. De toeristen welke we spraken kwamen met name uit midden en Noord Italië. Dit was ook weer aanleiding voor mooie gesprekken. zo kwamen wij erachter dat wij veel meer van Italië gezien en beleefd hebben dan de doorsnee Italiaan zelf ….

In deze gekke tijd wel alle highlights welke Puglia te bieden heeft op een rustige manier kunnen bezoeken, heeft zeker zijn voordelen!

In winkels en openbare gebouwen dient iedereen een mondkapje te dragen. In musea en op het vliegveld werd daarnaast ook je temperatuur nog gemeten middels een bij de ingang geïnstalleerde tablet. In de horeca draagt al het personeel een mondkapje, ook buiten, en dien je als gast je persoonsgegevens achter te laten (iets wat een maand later in Nederland ook is ingevoerd).

Misschien nog wel het belangrijkste: In Italië verschillen de regels per regio en kunnen zelfs per dag worden aangepast. Het meest opvallende was dat de Italianen zich hier zonder protest aan conformeren en hun medemens respecteren.

Bovenstaande heeft ons als Nederlandse toerist in Italië een veilig, wellicht veiliger gevoel dan in Nederland gegeven in deze periode.

Dank Robin voor het organiseren van deze wederom mooie experience en de contacten in het voorjaar als voorbereiding op deze reis.

Twan & Jacqueline


PAUL EN VERONIQUE

Hey Robin,

Wij willen jou bedanken voor het perfect organiseren en samenstellen van onze 1e reis naar Italië.

Wat hebben wij genoten van de prachtige Agriturismo’s en B&B. Ieder met een eigen stijl, ligging en eigenaren.

En, wij hebben genoten van Italië, een prachtig land waar wij nu een klein stukje hebben gezien. Toch bijna nog 2000 km gereden de afgelopen 2 weken.

We gaan zeker nog terug naar Italië, misschien weer een andere regio. Wie zal het zeggen.

Nogmaals bedankt en succes met het organiseren en samenstellen van mooie reizen!

Groeten,

Veronique en Paul van Kempen


JOHN EN BJORN

Inmiddels zijn wij weer even terug van een geweldige vakantie. Dankzij Particolare Vakanties hebben was het weer 10 dagen genieten van La Bella Italia en La Dolce Vita.

Robin had een geweldige locatie geregeld, op korte afstand van het vliegveld van Pisa, kwamen wij terecht in een knus, mooi en gezellig agriturismo, dat werd gerund door moeder en 2 dochters en waarbij je echt het gevoel had “gast” te zijn.

De locatie had een mooie tuin, een geweldig zwembad passend bij een agriturismo en wij verbleven in een ruim appartement in Italiaanse stijl. Hier vanuit was het prima om diverse steden te bezoeken. Natuurlijk kon Pisa niet worden overgeslagen, waarbij de foto samen met Toren van Pisa niet mocht ontbreken.

Daarnaast hebben wij Lucca, Livorno en Siena bezocht. Geweldig mooie plaatsen, welke ons meer aanspraken dan Pisa. Met 10 dagen stralend weer in Italië en de goede voorbereiding vanuit Robin was het voor ons een zorgeloze reis en vakantie, waar we hebben kunnen ontspannen, tot rust kunnen komen en bovenal hebben kunnen genieten.

Dank hiervoor!

John en Bjorn, Renswoude

Grandcafé Di Tutto Renswoude


TWAN EN JACQUELINE

Als vaste Italiëliefhebbers liepen we dit jaar vast in onze vakantieplannen. Na 11 jaar al zo veel gezien, alle streken wel bezocht. Wat willen we gaan doen en wat willen we gaan zien waren de belangrijkste vragen. Dat Italië weer de bestemming zou zijn was een feit

Via facebook geattendeerd op het bestaan van Robin en Particolare  Vakanties.

Het contact was snel gelegd en na toelichting van onze wensen heeft Robin een prachtige rondreis op Sicilië samengesteld.

Ik kan niet anders zeggen dan dat de ervaring prima voldeed aan de verwachtingen, prachtige locaties, zeer vriendelijke mensen en ook de vooraf meegekregen tips van Robin waren zeer bruikbaar.

Met de kennis over het land, cultuur en de hotspots is de ervaring van Robin zeker een meerwaarde.

Inmiddels voor het volgende tripje naar Italië Robin al weer om hulp gevraagd ….

Robin, dank voor je input en organisatie!

Groet,

Twan & Jacqueline, Uden


DIRK, DENISE, NOAH EN MICAH

Wat een heerlijke vakantie was dit! De eerste keer naar Italië met de auto met de kinderen. Het is zo’n mooi en groot land en er is zoveel te zien maar hebben gekozen voor Toscane en het Gardameer. Jij hebt ons geholpen hierbij en daar waren we erg blij mee. Het agriturismo in Chianti was echt prachtig en een aanrader. Ruim en koel appartement en alles supernetjes verzorgd. De kinderen hebben de hele week gespeeld en gezwommen en we hebben genoten van het mooie uitzicht. We hebben wat uitstapjes gemaakt en de tips opgevolgd die jij ons had gegeven van tevoren, zelfs die van het middagdutje :-). Siena, Florence en Greve in Chianti waren erg leuk om in rond te wandelen en uitgebreid te lunchen met pizza en een wijntje. Jammer dat we na een week alweer weg gingen, we hadden best nog langer willen blijven.

De week bij het Gardameer was ook fijn. Ook hier hebben we vanalles ondernomen zoals zwemmen in het Gardameer met de bergen op de achtergrond, de prachtige stad Verona bezoeken en met de kinderen naar het waterpark La Quiete. Deze reis was zeker voor herhaling vatbaar en dan laten we ons weer heel graag helpen door jou!

Groetjes Dirk, Denise, Noah en Micah, Lent


JAN EN JOLANDA

Hi Robin,

We zijn weer terug van een heerlijke vakantie. Beide locaties waren goed! Silvia en Luca ook erg enthousiast. Met goede tips. En wat een prachtig uitzicht daar. Wel een hele beleving om daar te komen. De routebeschrijving van Silvia was ideaal om daar naar boven te komen in de 1…

Stefania erg aardig, mooie tuin en blij met de airco en rond het Gardameer hebben wij lekker kunnen touren. We hebben ook kennisgemaakt met het extreme weer daar. Wat kan er in een korte tijd veel vallen. Maar we hebben met name zon gehad.

Bedankt voor de goede verzorging  en leuke tips. Ook erg leuk dat je nog een kaartje had gestuurd met de krant!

Jan en Jolanda, Ingen


BEDRIJFSACTIVITEIT

Een paar dagen voor wij met 18 mensen zouden afreizen naar Italië, omgeving Piemonte, viel er een activiteit uit waardoor we op het laatste moment moesten gaan kijken naar een andere invulling.

Zoekend op het internet stuitte ik op de sympathieke Particolare vakanties website van Robin. Robin bleek precies te begrijpen wat ik wilde, vulde dit perfect in en hield me bovendien goed op de hoogte welke contacten gelegd werden en wat de status daarvan was.

Zo hadden we op het laatste moment toch nog een heel mooi programma met een ebike tocht en een zalige Italiaanse lunch.

Met dank aan Robin heeft iedereen die dag genoten van de prachtige omgeving van Novello en Barolo.


SILVIA RIJS

Beste Robin,

Ik ben inmiddels in de Toscane neergestreken, in de buurt van Lago Trasimeno. Vandaag is het weer niet zo geweldig – prima gelegenheid om jou eens te mailen.

Ik heb al heel wat van jouw adviezen kunnen opvolgen. Bedankt ervoor, nogmaals.

Na bijna 3 weken in Italië durf ik al te roepen dat ik het een geweldige reis vind. De mensen zijn aardig voor mij (ook is mijn Italiaans zeer beperkt) en er is zo onvoorstelbaar veel moois te zien!

Ik ben 10 dagen in een mooi appartement in Sperlonga verbleven. Dat plaatsje zelf en de omgeving hebben veel te bieden als je wilt uitrusten en wat kleinere uitstapjes wilt doen. Ook was ik in Napoli en Pompeji daar vandaan met de trein. Indrukwekkend – beide plaatsen. Voor de rest heb ik genoten van strandwandelingen en luieren op het dakterras. Heel goed begin!

Vervolgens heb ik 5 dagen in Rome in een hotel gelogeerd, op loopafstand van Vaticaanstad. Goede keuze. Met de roma pass heb ik  veel gezien van die prachtige stad. Ik ben zeer geïnteresseerd in geschiedenis en kon mijn hart ophalen bij alle uitstapjes. Ik was wel erg moe door de drukte en natuurlijk de hoeveelheid indrukken en informatie. Alles is groot en overweldigend; Forum Romanum, Pantheon, de vele pleinen en kerken met als hoogtepunt de Vaticaan. Ik heb een rondleiding van 3 uur gehad en was bekaf. Helaas werkt het blijkbaar altijd zo dat de Sixtijnse Kapel aan het einde van de ronde zit – en het was erg druk ook – en ik was al te moe om nog echt ervan te kunnen genieten zoals ik had verwacht. En dan nog die gigantische basilica. Ik heb op internet alles nog eens op mijn gemak bekeken achteraf. Maar ook iets kleinere verassingen zoals de Villa Medici zullen me goed bijblijven. Van daar is de link met Florence snel gemaakt! Dan is deze plek hier weer perfect om bij te komen en het vervolg te plannen.

Een klein huisje in de middle of nowhere. Het is heel erg stil hier – een piepklein ‘borgo’ bij het meertje.

Gisteren was ik in Chiusi op zoek naar de Etrusken (onder de stad) en vandaag in Montepulciano naar de wijnkelders. Natuurlijk zonder iets te proeven… de auto moet wel veilig naar huis.

Je ziet, ik vermaak me prima. Op veel ochtenden begin ik met mezelf vertellen dat ik echt wel in Italië ben – want dit is zo een groot cadeau en geluk dat ik het soms niet kan geloven!

Mijn grootste “probleem” tot nu toe was een navigatietoestel dat net op de ring rondom Rome stopt te werken… gelukkig heb ik nog een kaart die ik kan lezen. Dapper ben ik vervolgens een winkel in gestapt en heb een nieuw toestel gekocht – dat werkt prima. Wat een opluchting is het om die moderne techniek weer te mogen gebruiken.

Met het eten gaat het ook prima, de meeste dagen maak ik zelf iets klaar. Ik was in Rome aangewezen op restaurants, alles was lekker, maar het is vaak te veel voor mij – zelfs bij een salade moet ik nog moeite doen om het op te eten. Riante porties zijn dat hier…

Zoveel over mijn belevenissen tot vandaag.

Groetjes,

Silvia Rijs


SABINE

Een week wonen tussen de olijfbomen en de druivenranken! Dat is wat wij afgelopen Herfstvakantie hebben gedaan. En wat hebben wij genoten. Genoten van de rust en vooral al het mooie om ons heen.

Wij kwamen een kleine twee weken na de geslaagde kookreis, die er door Particolare vakanties georganiseerd was terecht in Castelnuovo Magra.

Tijdens de kookreis was het steeds schitterend weer geweest en dat was ook nog zo toen wij er waren. Ondanks dat er in het midden van de week wat regen verwacht werd hebben wij geen drup gehad en hebben volop kunnen genieten van een heerlijke temperatuur voor een actieve vakantie week.

Wij verbleven in appartement Iris, net als alle andere appartementen sfeervol en zeer verzorgd ingericht. Wij hadden een heerlijk balkon waar wij met veel plezier neerstreken na een dag wandelen of trip in de wijde omgeving. Ook zijn we een aantal malen na een wandeling aan het zwembad gaan zitten waar heerlijk luie stoelen en bedden staan midden in de enorme olijfboomgaard. Het zwembad , zeer  goed verzorgd, nodigde uit voor een duik.

Wij bezochten Lerici vanwaar wij de boot naar Portovenere namen om vandaar uit naar het eilandje Palmaria over te steken om een wandeling te maken. We werden getrakteerd op prachtige uitzichten op zee, rotsen en het Portovenere waar we na de wandeling weer terugkeerde om verder te ontdekken. Schilderachtig. We bezochten Lucca, meer dan een aanrader waard! Prachtige gebouwen binnen de ommuurde stad en een geweldige toren voor een overweldigend uitzicht. Bezoek de toren, er wacht je een leuke verrassing boven! Trouwens start met een tocht over de stadswal. Trek daar zo’ n twee uur voor uit.

Carrara bezochten wij, waar het marmer vandaan komt met een tocht in een groeve.

Je krijgt een zeer goede indruk hoe alles in zijn werk gaat en de nauwkeurigheid waarmee gewerkt moet worden het marmer te delven. La Spezia een jonge stad en ook zeker een bezoek waard waar je ook fijn kunt winkelen. Ca 90 km reden wij voor een bezoek aan Camogli  maar dat hadden wij er graag voor over. De weg er naar toe is prima . Een prachtige baai met allemaal verschillende huizen in de bekende toscaanse tinten om er uiteindelijk op het heerlijke (kiezel) strand in de najaarszon neer te strijken.

Iedere dag keerde wij terug naar het agriturismo waar rustig konden lezen en luieren voordat wij uit gingen eten en of zelf wat klaarmaakte. Een aantal keren wandelde wij nog langs de druivenranken en tussen de olijfbomen waarbij wij ook de smaakvolle andere verblijven passeerde. Je komt langs de leuke zitjes op het terrein, de kippen en konijnen en het zwembad. Alles uitstekend verzorgd. De eigenaren Francesco en Anna wonen in een prachtig huis te midden van het geheel. Zeer gastvrije mensen met vriendelijke werknemers die alles tiptop verzorgen.

Je geniet er veel privacy en voelt je er echt thuis.

In de directe omgeving is een olijfolie perserij Frantoio Moro te bezoeken  en Cantine Lunae (wijnmakerij) . Beide hebben wij, ze ook op aanraden van Robin van Particolare met plezier bezocht.

Na een week verlieten wij in alle vroegte, via een van de statige poorten deze prachtige agriturismo met een tevreden gevoel!

Sabine, Nijmegen


MARIJE EN TIM

Wij zijn dolblij dat we onze speurtocht naar een perfecte zomervakantie afgelopen zomer in handen hebben gegeven van Robin!

Wij waren gewend om naar grote campings te gaan in Italië. Als ze er maar grote zwembaden hadden met veel glijbanen en ander vertier, zoals animatie voor de kinderen, dan zouden de kinderen een top-vakantie hebben, en wij ook, was ons motto.

Toch werden wij zelf niet echt gelukkig van zo’n grote camping. De ergernissen van overvolle zwembaden waar de ligbedden allemaal vol of bezet zijn, continu je kind in het oog moeten houden, de lange wachtrijen bij de kassa’s van restaurant en überhaupt het continu bewust zijn van al die Nederlanders om je heen.

‘Zoek maar eens wat kleinschaligers voor ons Robin, en als het kan op Sardinië!’ Robin heeft in haar zoektocht echt rekening gehouden met wat wij zochten en wat binnen ons budget paste. Wij gaan bijvoorbeeld graag met de auto rond touren. Haar suggestie om dan met onze auto op de boot te gaan (overtocht vanuit Genua) en op de boot een overnachting te maken wat briljant! Zo konden we toch onze auto meenemen (en dus ook meer bagage) en waren we uiteindelijk voordeliger uit dan met het vliegtuig plus een huurauto. De kinderen vonden de boottocht echt geweldig! En het slapen met z’n viertjes in een hutje had ook wel wat.

Eenmaal bij onze residence aangekomen, keken we onze ogen uit. Het was daar echt prachtig! En het appartement wat wij toegewezen kregen, boven de receptie, had aan alle kanten een adembenemend uitzicht. Het appartement was van binnen schoon, ruim en praktisch ingericht met veel opbergruimte.

Er waren 2 zwembaden, niks bijzonders, gewoon een postzegel (en één met kleuterbadje erbij), maar de kinderen hebben hier hele dagen doorgebracht. Bij één van de zwembaden zat er een bar/restaurant naast, ideaal! En de hele dag waren er ligbedjes beschikbaar, hoe laat je ook kwam, en deze waren nog luxe ook (met zonnescherm, geen plastic) en voorzien van voldoende parasollen.

Daarnaast kregen we ook een code wat toegang gaf tot een privé-parkeerplaats onder aan de berg van het residence, aan het strand. Zodoende kon je gewoon de koelbox en alle andere strandspullen makkelijk meenemen zonder gezucht en gesteun van de kinderen. Op het strand kon je de kinderen ook prima in het oog houden, aangezien het een smalle strook (superschoon) strand was met de (helderblauwe) zee die heel langzaam afliep. Aan de andere kant van het strand bevond zich een ondiepe rivier waar de kinderen naar hartenlust vissen en krabben konden vangen. Er werden hele bunkers gebouwd van zand voor de krabben.

Ook in de buurt was er genoeg te zien en te doen. Om de dag reden wij een rondje op het noord/oosten van het eiland. We hebben genoten van het eten en drinken daar en er gingen ook weer de nodige flessen wijn en olijfolie mee naar huis!

Wij laten onze vakanties zeker nog vaker door Robin regelen, want dit was tot nu toe onze relaxte vakantie ever! Robin, dank je wel!

Marije en Tim, Lent


MAUREEN RIJKERS

Hi Robin,

Dit wilde ik al eerder sturen maar nog geen tijd voor gehad

Maar ik heb echt een ontzettend leuke vakantie gehad!

Dat begon al met onze leuke gesprekken waar ik heen wilde, de route en wat ik wilde zien etc.

Stuk voor stuk waren mijn B&B’s leuke en mooie locaties, lieve mensen en heerlijk eten. De laatste was de minst luxe zeg maar, maar zo’n lieve familie die met een bordje pasta kwam na een dagje Catania.

Maar alles bevond zich op niet te lange afstanden van de plaatsen en dingen die ik wilde zien, alleen had je het idee dat je alleen op een bergje zat

Helaas heb ik niet alles kunnen zien, want je kunt ook niet alles in een dag proppen.

Misschien dat ik het een volgende keer anders doe, gewoon 2 of 3 dagen in een mooie B&B en vanuit daar dingen bezoeken en wat meer rust inlassen

Voor iemand die alles alleen moet doen, is het een best pittige en intensieve vakantie, veel rijden, zelf navigeren en kijken maar dat ging verder prima.

Google Maps, top applicatie, als je die kaarten vooraf offline download, ik kwam overal doorheen en vond alles in 1 keer, zelfs de locaties die normaal moeilijk te vinden zijn.

Het was gewoon een super geslaagde vakantie en mede door jouw suggesties voor B&B’s en andere ideeën een aanwijzingen.

Natuurlijk heb ik zelf ook heel veel research gedaan en opgezocht, dat is juist het leuke van reizen, de voorpret!

Ik heb ook superleuke mensen ontmoet op mijn reis, en misschien komt daar ook wel weer het een en ander uit aan werk of samenwerking, dat vind ik top!

Als ik een volgende keer ga, dan ga ik zeker weer eerst langs bij jou

Lieve groetjes,

Maureen Rijkers, Mijdrecht


HARRY EN ANDA

Afgelopen zaterdag zijn we teruggekeerd van een fantastische trip door Toscane.

We hebben prima weer gehad en door jouw gepuzzel gevonden wat we zochten: Oude middeleeuwse stadjes, leuke vissersplaatsjes en nog veel meer door jou aanbevolen interessante zaken.

De route was goed gekozen en we hebben nagenoeg alles “afgewerkt” wat je voor ons in petto had. Helaas is Volterra er bij in geschoten, en uiteraard nog een paar dingen, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben in de wereld .

De accommodaties waren allemaal heel verschillend, (maar stuk voor stuk op hun nivo top !) en dat was ook een leuke bijkomstigheid.

Kortom een hele fijne trip waar we met veel genoegen op terugkijken!!

Als we weer eens naar Italië gaan, en dat is waarschijnlijk, zullen we zeker weer bij je aankloppen.

Heel veel dank en veel succes met Particolare Vakanties!!!

Harry en Anda, Bavel


PAUL, WENDY EN KICK

Via een advertentie in het blad ‘Italië magazine’ zijn wij in contact gekomen met Robin Prijs / Particolare vakanties. Wij hebben onze vakantiewensen met haar besproken en zij is voor ons aan de slag gegaan. Hier hadden wij direct een goed gevoel bij. Het aanbod was verrassend mooi en de keuze heel erg lastig. Uiteindelijk viel ons oog op het mooie Polignano a mare. Waar we onlangs 16 dagen bij Giacomo en Lucrezia zijn verbleven.

Na een vlucht van 2 uurtjes werden we door Francesco opgehaald op het vliegveld van Bari. Vanaf het moment dat de deur van de accommodatie open ging waande we ons in het paradijs. Niets is hier aan het toeval overgelaten; over ieder detail is nagedacht.

De eerste 8 dagen hebben we bewust de tijd genomen om even bij te komen. Het mooie appartement, het zwembad en de lieve mensen daar hebben dit ruimschoots mogelijk gemaakt. Maar ook het stadje zelf (Polignano a mare) is al een bezienswaardigheid op zich.

Vanaf de negende dag hebben we met onze huurauto de omgeving verkend, ook dit was vooraf geregeld. We zijn uiteraard naar de Trulli’s geweest in Alberobello. Twee keer naar het strand in Monopoli. Naar het rustige, authentieke stadje Conversano (foto). Voor mensen met kleine kinderen vind je hier een mooi klein speeltuintje in het park. En tussendoor zijn we nog een dagje met de trein naar Bari geweest. Niet alleen een leuke belevenis, ook een mooie stad.

Kortom; wij hebben ons goed vermaakt!

Robin heeft alles tot in detail voor ons geregeld en uitgewerkt in een brochure. In dit document stond stond exact beschreven wat we geboekt hadden, welke bezienswaardigheden in de omgeving de moeite waard zijn en tips m.b.t. de Italiaanse gebruiken (gebruiken, verkeersregels, etc.).

De voorpret was al goed, om over de vakantie nog maar te zwijgen.

De persoonlijke benadering en de korte lijnen hebben wij als zeer prettig ervaren.

Als echte Italië liefhebbers is een vakantie zonder Robin vanaf nu niet meer mogelijk;-)

Paul, Wendy en Kick, Valburg


BEN JOHANNES

Het is al een poosje geleden dat we van de door jou uitgezochte vakantie hebben mogen genieten! En genieten was het zeker!

We hebben een geweldige vakantie gehad. Het huis was prachtig en we waren niet van het zwembad te slaan. We zijn door de eigenaren heel hartelijk ontvangen en tijdens ons verblijf verwend met hun eigen gemaakte wijn en grappa :).

Ik ben er helaas niet aan toegekomen je eerder te berichten, maar wilde je nog ontzettend bedanken voor de geslaagde vakantie! Mocht je de eigenaren nog zien of spreken; vertel dat we dankbaar zijn voor het zalige verblijf.

Graag tot een volgende vakantie!

Ben Johannes, Dordrecht


YVONNE PELZER

Er zijn van die ontmoetingen waarvan je meteen voelt dat het meer dan goed zit.

Ik was op zoek naar een mooie plek in Italië voor een vakantie samen met mijn twee kinderen.

Omdat het onze eerste vakantie met z’n drietjes was en ik heel graag nieuwe mooie herinneringen wilde maken. Had ik een heel sterk gevoel wat het moest zijn.

Héél veel googelen in de hooiberg van vakanties leverde me behalve een licht gefrustreerd gevoel niets op. Er moest toch echt ergens juist wel net die ene plek zijn voor ons?

Ik besloot even diep adem te halen en het los te laten. Na een heerlijke wandeling strijk ik neer bij de ijssalon en bestel een cappuccino. Mijn oog valt op een uitgave van een Italië evenement. Thuis meteen opgezocht en ja, hoor daar was ze.

Robin!

Haar vakantieformule was precies wat ik zocht. Vanaf het eerste tot het laatste contact was ze betrokken, vriendelijk en behulpzaam. Een warme persoonlijkheid. Ze luistert goed naar je wensen en denkt heel erg mee. Ik kan iedereen die op zoek is naar een bijzondere vakantie haar van harte aanbevelen. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in Polignano a Mare.

Yvonne Pelzer, Vlaardingen


JOHN EN BJORN

Op 7 juli jl. was het zover. Op vakantie naar Sicilië, geregeld door Robin van Particolare vakanties.

In overleg met vrouwlief en moeder, die spijtig genoeg niet mee kon, werden enkele opties bekeken en aangeboden door Robin. Wij hadden nog wel wat wensen, waaraan het verblijf moest voldaan ten aanzien van de accommodatie en de omgeving.

De bestemming, welke werd uitgezocht door Robin, was een in Siracusa. Op de foto’s en uit de informatie, leek deze locatie te voldoen aan onze wensen. Aangekomen bestond hier geen enkele twijfel over. Wat een toplocatie om te verblijven.

Daarnaast waren alle randvoorwaarden ook prima geregeld door Particolare vakanties. De vlucht, de huurauto op bestemming en de toegezonden informatie waren top geregeld. De algemene informatie over Sicilië was zeer nuttig, maar met name de tips over de bezienswaardigheden in de buurt van onze accommodatie waren zeer handig en sloten ook aan op onze vakantiebeleving.

Een goed en mooi strand werd aanbevolen, maar ook plaatsen zoals Siracusa en Noto werden genoemd. Erg mooie en leuke plaatsen om te bezoeken.

Onder heerlijke zomerse omstandigheden hebben wij, mede door de geweldige voorbereiding van Robin, genoten van La Dolce Vita op Sicilië. Wij bevelen Particolare vakanties dan ook van harte aan!

John en Bjorn, Renswoude

Grandcafé Di Tutto Renswoude


KARIN

Het leven was me eventjes teveel. Ik wilde onderduiken in Italië, de Italiaanse taal om me heen horen, en ontzettend lekker Italiaans eten. Ik wilde rust, maar ook het levendige van een stad. Ik wilde dichtbij een centrum, maar geen last hebben van verkeer. Ik wilde mijn ene voet voor de andere zetten, niet denken, en toch veel zien en ervaren! Robin is er in geslaagd precies datgene te vinden wat ik zocht. Ze vond allereerst Alberta!

Alberta Bed and Breakfast in Bologna. Ach, wat heerlijk. Een huis, op een steenworp afstand van het authentieke centrum, aan een drukke straat, maar door de ligging van het huis en de dikke muren hoorde je de vogels fluiten in de kleine binnentuin! De binnentuin die baadde in de geur van de Toscaanse Jasmijn. Alberta, die zich uitsloofde voor een on-italiaans ontbijt, met bloemen op de mooi gedekte tafel, warm brood, allerlei jams, kaas en worst, fruit, sapjes en water. En dan de taarten…je rook de versgebakken taart al in je kamer…..ik kon de hele dag wel aan het ontbijt zitten.

Robin regelde mijn reis. Vroeg weg uit Amsterdam, laat weg uit Bologna. Optimaal gebruik van de dagen daar. Ze regelde de verzekeringen. Ze wilde zelfs nog helpen met inchecken, maar er zijn grenzen aan je afhankelijk opstellen. Dat wilde ik zelf doen. Dat lukte ook.

Via Robins mail kwam een geweldig pakket “things to see” binnen. Ja….dat was fantastisch. Zo zag ik de San Petronio-basiliek met het prachtige schilderij “l’Inferno” van Giovanni di Modena, naar Dante’s Hel. Zo ging ik met het toeristische treintje naar de prachtige kerk van San Luca en hijgde de 110 treden op om te kunnen genieten van de prachtige rode stad, la Rossa, een van de bijnamen van Bologna.

En de tips om te eten…via Robin, maar ook via Alberta. En echt: lekkerder lasagne verde heb ik nergens gegeten dan dáár, in die Trattoria del Ghiottone! En dan, onder de plataan, in de Osteria Bartolini, waar de vis ’s morgens vers binnenkomt, en ’s avonds op tafel wordt geserveerd…de fritto misto was bijna onfatsoenlijk lekker!

Het waren fantastische dagen. Ik wilde nooit meer weg. Ondergedompeld? Volledig! En Alberta en ik waren het roerend eens: zonder Robin en haar enthousiaste deskundigheid was mijn verblijf in Alberta’s B&B nooit zo’n succes geweest.

Karin, Kortenhoef


RUTGER EN CAROLIEN

Dankzij Robin hadden wij de zorgeloze vakantie die we graag wilde en nodig hadden.

De afgelopen jaren hebben wij enkele verre en avontuurlijke reizen gemaakt. Dit jaar moesten we vanwege werk “helaas” wat meer in de buurt blijven en wat korter. Ook hadden we in de voorbereiding maar weinig tijd om zelf te onderzoeken wat we wilde. Wij hadden van Particolare vakanties gehoord via ons netwerk en besloten te kijken of Robin ons kon helpen. We hebben haar website bezocht en zagen daar ook de reizen van Sicilië per Klassieker. Wij wilde graag een combinatie van rust en een ronde rijden in een mooie auto leek ons ook wel wat. Wij hebben Robin telefonisch onze wensen doorgegeven waarna ze supersnel met een volledig plan kwam.

Wij hoefde eigenlijk alleen maar ja te zeggen en alles was geregeld. We hebben een heerlijke tijd gehad en de reis overtrof de verwachtingen. Alles was geregeld en op de juiste momenten stuurde Robin actuele informatie.

Ben je op zoek naar volledig ontzorgd worden en een heerlijke vakantie op mooie plekken en deskundig advies. Dan kan ik Robin zeker aanbevelen. Wij hebben er heerlijk van genoten!

Rutger en Caroline, Nijmegen


DORUS EN ROOS SMOLDERS

Ons plan: De stad Rome bekijken.

Met Robin contact opgenomen.

Ze is geweldig goed op de hoogte van alles wat met Italië van doen heeft. Robin denkt met je mee. Ze heeft voor ons een geweldige reis samengesteld, van vliegreis – B&B – wandelingen door Rome, met alle bezienswaardigheden die wij graag wilden zien – tot de vliegreis naar huis.

Alleen de voorpret al, wat wij zouden gaan doen en zien was inspirerend ! Ook heeft Robin alle tickets voor ons vooraf geregeld en dat is, wanneer je naar Rome gaat, een must. Het Vaticaan met zijn musea. Het Forum Romanum, het Colosseum en Galeria Borghese. Een tip: wil je niet uren in de rij staan om de sint Pieters basiliek te bezichtigen, koop dan een ticket bij het ticket office van Omnia (gelegen op het sint Pietersplein) een toegangsbiljet.

Het B & B was fantastisch, een fijne accommodatie met airco, leuke eigenaresse die je allerlei tips geeft en altijd bereid is hulp te bieden. Ze heeft voor een fijne stadsplattegrond gezorgd met daarop de locaties van alle bezienswaardigheden.

Robin heeft ons veel tips meegegeven voor ons verblijf in Rome waar wij veel aan gehad hebben. Kom je er niet uit, óók vanuit Italië even contact op nemen met Robin en het wordt geregeld. Wij hebben Een super fijne Rome reis gehad.

Auto huren in het buitenland: Robin regelt de beste en voordeligste aanbieding tot in de puntjes, ook wanneer tussentijds je vluchtgegevens nog eens wijzigen.

Door deze reis is Italië als vakantiebestemming zéker aangewakkerd.

Robin, wij hebben genoten en dank voor je fantastische inzet !

Dorus en Roos Smolders, Nijmegen


WENDY SCHOUTEN

Robin werkt snel, accuraat en zit vol enthousiasme.

Ze kent het land en de cultuur op haar duimpje. Doordat ze weet waar ze over praat, kan ze net dat stapje extra maken om de vakantie voor jou helemaal helemaal compleet te maken.

Samen met Robin is het uitzoeken van de vakantie al een feestje op zich!

Wendy Schouten, Valburg


HENK EN ILONA

Eind oktober zijn wij een week naar Italië geweest. Wij hadden verschillende wensen, we wilde enkele dagen naar Rome en we wilde graag nog iets van een natuurgebied of streek aandoen. We  wilden geen luxe hotels e.d. maar graag kleinschalige, plaatselijke overnachtingen.

Daar wij zelf geen tijd hadden om zelf al onze wensen te organiseren, hebben we Robin gevraagd dit voor ons te regelen.

Na een uitgebreid gesprek over wat we wilde en wat onze wensen waren, had Robin binnen no – time alles geregeld wat we wilden, 3 dagen Rome, 4 dagen Ligurië,  vliegreis, huurauto, overnachtingen en een heleboel bruikbare tips.

Het B&B in Rome was mooi. Het agriturismo in Castelnuovo Magra (Ligurië) was  schitterend. Gelegen op een mooi olijvengaard- landgoed,  authentiek en met een prachtig uitzicht vanaf het balkon.

Voor Rome had Robin  een 3 daags programma gemaakt wat erg handig was. Ook haar tip van de Romapas was erg handig. 3 dagen openbaar vervoer en toegang tot 2 musea of archeologische bouwwerken.

Toen er bij het weggaan uit Rome, wat onduidelijkheid was over de betaling van de overnachtingen was een belletje naar Robin voldoende om alle onduidelijkheid recht te zetten. (was echt super)

Ligurië bood ons alles wat we wilde.  Allereerst  dat prachtige appartement.  Mooie wandeling langs de Cinque Terre, met geweldige  uitzichten.  Leuke dorpjes om te bezoeken met de auto, maar ook wandelend.

Al met al is het ons zeer goed bevallen en hadden wij de vakantie van onze wensen.  De wijze waarop Robin de reis en de vakantie regelt is ook erg prettig. Ze heeft snel een beeld van wat je wensen zijn en denkt ook goed mee hierin.

De volgende Italië reis zullen we zeker weer via Particolare vakanties laten regelen.

Henk en Ilona, Malden


TON EN MONIQUE VAN ACQUOOY

Ons kennismaken met Robin, was gebaseerd op onze passie voor Italië.

We zochten de plekjes die je altijd hoort maar nooit zelf vindt.

Starten in Mergozzo ons favoriete Italiaans meer. Espresso bij de bakker, heerlijk.

Daarna paar dagen Florence, de stad bekijken maar wel vanuit een rustige agriturismo .

Dan weekje afsluiten met Alex en Linda erbij, we hadden nog wat te vieren. Zochten een ruim huis in Toscane.

Omdat we zelf niets hadden uitgezocht werd het een verrassing in onze eigen vakantie.

Resultaat:

Heerlijk hotelletje direct aan het meer van Mergozzo.

Een hartelijke Italiaans ontvangst in Florence, bushalte op loopafstand naar Centrum, maar de rust van buitenverblijf met mooie tuin en zwembad.

Klein complex met woningen in de heuvels van Sassetta in de Toscane, maar ook dicht bij het strand

Kortom geslaagde vakantie.

O, ja. En gemakkelijk een vraagbaak en gids die je via whatsap kan bereiken.

Voor komend jaar broeien de plannen al Ligurië, Puglia of Sicilië. We laten ons weer verrassen.

Ton en Monique van Acquooy, Alblasserdam

Coffee On Wheels Rotterdam


BOB JANSSEN EN MARLOE VANDEVENNE

Wij hebben een heerlijke week gehad in het schitterende Bologna.

Een week waarin we ons hebben ondergedompeld in de Italiaanse cultuur, drank, eten, mooie uitstapjes naar Bologna en omgeving hebben gemaakt en heerlijk tot rust gekomen zijn in een landelijk gelegen agriturismo. Oude boerderij, prachtige tuin, fantastisch weer, lekker zwembad, uitzicht op de wijngaard, kortom: idyllisch!

De “honger” naar Italië (en alles wat daarbij komt kijken) is alleen maar groter geworden.Voor herhaling vatbaar dus!

Volgend jaar kloppen wij graag weer bij je aan om een nieuwe streek te gaan ontdekken. Dank voor alles!

Bob en Marloe, Nijmegen


MARIELLE EN RON TULLING

Half juli vroeg ik aan Robin een vakantie bestemming te zoeken voor 2 personen en 2 honden. Binnen 1 dag had ze een prachtige, authentieke typisch Italiaans appartement gevonden in Ligurie. Het uitzicht vanaf ons balkon (2 balkons) was adembenemend mooi en de gastvrouw erg vriendelijk. We hebben 10 avonden heerlijk bij deze dame gegeten met nog ongeveer 12 a 13 overwegend Italiaanse vakantiegangers. Voor 15 Euro pp + drinken kregen we een 7 gangen diner wat heerlijk was. Er was geen menukaart maar eten wat de pot schaft. Echt fantastisch. Waar maak je dat nou mee? Dit appartement is echt een aanrader voor mensen die van rust en van het Italiaanse leven houden. Wij danken Robin voor haar inzet. Het was echt fantastisch en raden Particolare Vakanties zeker aan. De persoonlijke en gezellige gesprekken en mailtjes waren heel prettig. Robin BEDANKT!

Marielle en Ron Tulling, Woudenberg


CELINE PLOEGER

Drie weken voor vertrek nog een leuke accommodatie zoeken in het hoog seizoen in Italië is geen makkelijke klus.

Robin ging vol enthousiasme voor ons aan de slag. En het is gelukt. We hebben een heerlijke vakantie achter de rug met een geweldige mooie accommodatie. Bedankt!

Celine Ploeger, Lent


DANIELLE EN ALAIN MARTENS

Robin heeft onze huwelijksreis door Italië voor ons geregeld. Voor ons een hele speciale vakantie. We wilden meerdere plekken bezoeken en kwamen er zelf maar niet aan toe om hier goed voor te gaan zitten. Robin heeft dit op een hele prettige manier uit handen genomen en voor ons fantastische accommodaties geregeld. Echt van die authentieke plekjes waar je zelf niet bij uitkomt. Robin weet ontzettend veel van Italië en heeft ons van deskundige en eerlijke adviezen voorzien. Ze heeft voor ons ook een kookles en een wijnproeverij bij een wijngaard in Toscane geregeld. Het contact verliep vanaf het eerste moment prettig en soepel. Robin luistert heel goed naar je wensen en ze heeft daardoor snel in de gaten waar je naar op zoek bent. Het is gewoon heel fijn om met één iemand persoonlijk contact te hebben. Het is goed te merken dat ze gek is op Italië en we hebben met haar veel voorpret gehad.  Ook tijdens ons verblijf in Italië hebben we veel gehad aan haar tips en informatie en heeft ze ons nog ondersteund bij wat praktische dingen. Ze is super punctueel, zorgvuldig, betrokken en professioneel en ze voorziet je van alle informatie die je nodig hebt. Dat geeft vertrouwen. We hebben een fantastische huwelijksreis gehad en zijn verslingerd geraakt aan Italië. Wij kunnen Robin van harte aanbevelen!

Danielle en Alain Martens, Breda

Bodypositive


JAN EN TINEKE SCHREUDER

Bedankt voor je inspanningen. We zijn SUPER tevreden.

Een week geleden had ik niet kunnen bedenken dat onze vakantie inmiddels geregeld is. Wat een heerlijk rustgevend gevoel. We zijn echt zo blij met wat jij voor ons hebt gedaan en de uiteindelijke locaties. Goed dat we toch naar het Italië event geweest zijn en elkaar ontmoet hebben!!

Nog even een paar weekjes werken, maar met deze voorpret is dat geen probleem.

Jan en Tineke Schreuder, Lunteren

Stile di Mouse


DORINE VAN BREE

Toen we net hadden besloten dit jaar naar Italië te gaan in de zomervakantie, zag ik de facebookpagina van Particolare vakanties voorbijkomen. Omdat het met twee tieners best lastig is om leuke locaties te vinden waar we allemaal blij van worden, besloot ik contact op te nemen. Robin inventariseerde uitgebreid onze wensen, dacht mee en adviseerde met duidelijke kennis van zaken. Vervolgens kwam ze met twee super locaties, die precies voldeden aan wat we allemaal wilden! Die hadden we zelf anders waarschijnlijk niet gevonden. Dat alles op een heel prettige en vriendelijke manier. Een aanrader dus als je van plan bent naar Italië te gaan!

Dorine van Bree, Utrecht

De Werkcoach


SUZANNE ULIJN

In december 2015 hebben wij voor het eerst contact gehad met Robin. Zij heeft tijdens het gesprek onze wensen gehoord, de ideeën die wij hadden van onze vakantie en praktische dingen als ons budget en vakantiedata. Daarnaast gaf zij tips en adviezen.

Enkele dagen later ontvingen wij een mail met een prachtig voorstel; een agriturismo (Italiaans vakantieverblijf op een landgoed of boerenbedrijf) in een klein dorpje met een heerlijke tuin en zwembad. Kleinschalig, echt Italiaans,niet te toeristisch. Precies zoals wij in gedachten hadden. Knap hoe Robin dat in dat ene gesprek heeft opgepikt en heeft omgezet in een topbestemming!

Suzanne Ulijn, Nijmegen

Stipt Leren