Autohuur,  Rondreizen

EEN AUTO HUREN OP VAKANTIE.. ZÓ DOE JE HET GOED

Een auto huren voor tijdens mijn bezoeken aan Italië. Ik vind het heerlijk!

Zelf ben ik enthousiast, maar ik ken ook verhalen van mensen met slechte ervaringen. Waaronder enkele van mijn klanten die zelf besloten op zoek te gaan naar de ‘goedkoopste aanbieding’.

Jammer! Want het hoeft niet.

MET DEZE TIPS HUUR JE VOORTAAN FIJN ÉN VEILIG EEN AUTO VOOR JE VAKANTIE!

SPONTAAN IS NIET ALTIJD HANDIG

Je komt op de luchthaven aan en bedenkt je ter plaatse dat het huren van een auto tóch wel handig kan zijn. Voordat je spontaan op de eerste beste balie afstapt, is het goed je te bedenken dat de baliemedewerkers goed op dit soort spontane ideeën zijn ingespeeld. Een verzekering hier of daar erbij i.c.m. de gesloten markt (met de andere aanbieders) op de luchthaven zelf, zorgen ervoor dat dit vaak niet in jouw voordeel is.

Een ‘te mooi om waar te zijn prijs’ trouwens ook niet.

DIE VENIJNIGE KLEINE LETTERS

Ook een nadeel van spontaan een auto huren is dat de kleine lettertjes ook altijd handig zijn om te lezen, maar dat wanneer je net het vliegtuig uitgestapt bent, je wellicht niet de moeite neemt dat goed te doen. Het gevolg kan dan zijn dat je veel extra kosten hebt aan het eind van de huurperiode. Zoals bijvoorbeeld maar een maximaal aantal te rijden kilometers binnen het contact en dat je, bij overschrijding, per kilometer moet gaan betalen. Ai!

REGEL JE AUTO VOORAF!

Met andere woorden.. Regel je auto dus beter vooraf! Laat je door het verhuurbedrijf goed informeren en bestudeer echt even de kleine lettertjes zodat je van álles op de hoogte bent!

ALLES INCLUSIEF

Nog zoiets waar ik blij van wordt! Ik bedoel geen All-in resort in Italië, maar geen moeilijke verzekeringsvragen meer bij de balie. Vooraf een auto geregeld mét alle benodigde verzekeringen inclusief.

Tip: Mocht er toch worden gevraagd of je er een verzekering bij wilt nemen? Zeg dan met een gerust hart nee! Overtuig je tevoren natuurlijk wel goed dat je daadwerkelijk een all-in pakket afgesloten hebt!

GRENSOVERSCHRIJDEND RIJDEN

Klinkt erger dan dat het is want hiermee wordt letterlijk het overschrijden van de landgrens bedoelt. De meeste auto’s die gehuurd worden voor tijdens een vakantie zijn de auto’s die vanaf het vliegveld worden meegenomen voor gebruik in het betreffende land zelf. Het is echter ook mogelijk om een auto te huren om daarmee zélf naar het buitenland te rijden. Gok het er niet op door zomaar te gaan, maar neem tevoren contact op met het verhuurbureau om te vragen of je met de auto de grens over kan.

OPHALEN OP HET VLIEGVELD OF BIJ EEN ANDERE VERHUURLOCATIE?

Kom je met het vliegtuig aan dan is de weg van de minste weerstand natuurlijk dat je de auto op de luchthaven ophaalt. De autoverhuurbedrijven bevinden zich daar meestal op een plek geconcentreerd.

Stel dat je voor een aantal dagen (of een dag) een auto wilt huren en je dit op de luchthaven wilt doen, is het goed om na te gaan of het verhuurbedrijf dit accepteert zonder vluchtnummer. Uiteraard geldt dit ook als je de auto tevoren gehuurd hebt.

SIZE MATTERS

Zelf vind ik het ook altijd lastig inschatten. Hoeveel bagage gaat er mee en hoe valt de kofferbak van de auto uit? Speel op safe en kies voor voldoende ruimte. Een net wat grotere auto is vaak niet heel veel duurder, maar wel comfortabeler. Huur je vooraf online? Kijk dan goed naar de omschrijving van de auto, meestal staat erbij hoeveel koffers er in de laadruimte kunnen en voor hoeveel personen de auto geschikt is. Heb je een auto gehuurd waarvan je denkt dat die te klein is? Regel een upgrade dan zo snel mogelijk.

VERMIJD DE RIJ!

Veel huurauto aanbieders hebben een express service (net zoiets als de priority service bij vliegtuigmaatschappijen). Je huurt in dit geval vooraf je auto en vult gelijk alle gegevens in. Kost je een paar euro meer maar dan hoef je niet zo lang in de rij te staan bij het ophalen van de auto. Met name in het hoogseizoen kan de wachttijd flink oplopen. En daar heb je vast geen zin in..

WEET JE HET NOG NIET ZEKER?

Sommige verhuurmaatschappijen bieden een flex service aan. Voor deze service betaal je (bijvoorbeeld € 1 per huurdag), maar stel dat je niet gaat, kun je buiten deze gemaakte kosten, kosteloos annuleren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.