AFFOGATO AL CAFFÈ
Een super simpel toetje, maar o zo lekker en altijd een groot succes is affogato al caffè. Dat klinkt spannend en dat is het eigenlijk ook want de vertaling vanuit het Italiaans naar het Nederlands is als volgt: verdronken in de koffie.
Je hebt er niet veel voor nodig maar het zal je nooit gaan vervelen en je gasten een ware smaakexplosie in de mond laten beleven!
DIT HEB JE NODIG VOOR JOUW AFFOGATO AL CAFFÈ!
- Vanille ijs – houd per persoon 1 flinke schep of bol aan
- Koffie – 1 espresso (dus klein kopje) per persoon
En dat was het! Ja echt!
Maar, zoals met (bijna) alle gerechten zijn er variaties genoeg mogelijk. Je zou het bovenstaande bijvoorbeeld heel goed kunnen combineren met:
- Een toef slagroom
- Gesmolten pure chocolade (au bain marie smelten)
- Ijs alla nocciola (hazelnootijs)
- Een scheutje amarettolikeur
En natuurlijk altijd leuk zijn wat koffieboontjes ter decoratie als je ze in huis hebt.
Geniet ervan!

Een lekker ander ijsrecept proberen?
Ga dan eens voor de Brioche con gelato uit Sicilië! Zo maak je het. Je kunt het, net als de Sicilianen dat doen, gerust als ontbijt eten. Che buono!