Cultuur,  Excursie,  Kinderen

10 TIPS VOOR EEN GESLAAGDE EXCURSIE IN ITALIË

In Italië is genoeg te zien en beleven. Zo veel eigenlijk dat je tijdens je vakantie misschien wel keuzes moet maken, omdat je gewoon tijd te kort hebt!

Ik heb een aantal tips voor je die je dagje uit in Italië misschien wat makkelijker maken en waaraan je zelf wellicht nog niet gedacht had.

DE TIPS VOOR JOUW EXCURSIE IN ITALIË

MAAK EEN PLANNING

Maak, om te beginnen, een planning (je kunt er altijd nog van afwijken natuurlijk..) als je meerdere excursies wil doen, kijk dan wat op welke dag handig is. Zoek de openingstijden op zodat je niet voor een dichte deur komt te staan tijdens de (lange) middagpauze of precies op de dag dat het gesloten is.

10 tips voor een geslaagde excursie in Italië
ZORG DAT JE GENOEG TIJD HEBT

Neem genoeg tijd en houd rekening met drukte. Je bent zo alweer een paar uur verder en haasten is zonde!

GA ZO VROEG MOGELIJK

In het verlengde van tijd de tip om uitstapje naar een museum zo vroeg mogelijk te maken. Sta voor de deur als het museum opengaat. Je zult zien dat het dan nog relatief rustig is.

COMBINEER ACTIVITEITEN

Kijk of je activiteiten met elkaar kunt combineren. Als je bijvoorbeeld een mooi oud dorpje wilt gaan bezoeken is dat vaak heel goed te combineren met een ander klein dorpje dat op jouw wensenlijstje staat.

10 tips voor een geslaagde excursie in Italië
KINDEREN OP EXCURSIE? MAAK HET ZE MAKKELIJK!

Reis je met jonge kinderen die net te groot zijn voor een buggy maar wel moe worden van al dat geslenter? Neem dan een loopfiets mee of een step (grotere (lucht)banden zijn vaak wel handig met al die straatkeien in Italië). Vinden ze nog leuk ook!

GEEF KINDEREN EEN OPDRACHTJE

Geef kinderen tijdens een excursie bijvoorbeeld de taak om foto’s te maken met een echte camera. Vinden ze geweldig! (ik hoorde zelf van iemand die dit ook deed en er een heuse fotowedstrijd van maakte! Leuk!). Neem ook iets mee voor ze..bijvoorbeeld een kleurboek of iets anders (kleins) om mee te spelen. Als is het maar voor in de auto of op een terrasje als jij even wilt genieten van het uitzicht en een goede kop koffie.

10 tips voor een geslaagde excursie in Italië
INSIDERS INFO VAN EEN GIDS

Over de bekende bezienswaardigheden is natuurlijk genoeg informatie te vinden in reisgidsen of op het internet maar wil je échte insiders informatie ga dan op pad met een gids. Je zult zien dat een gids je tot in de kleinste details kan informeren en dat je naar huis gaat met informatie die anderen niet weten!

NEEM CONTANT GELD MEE

Neem voldoende contant geld mee. Zelf ga ik hier nog geregeld de ‘fout’ mee in, maar omdat je in Italië niet overal met een pinpas kunt betalen (of vanaf een groter bedrag), is het bij je hebben van contant geld wel heel handig. Hoef je ook niet op zoek naar een pinautomaat.

GRATIS ACTIVITEITEN ZIJN OOK LEUK!

Denk ook aan ‘kleine dingen’. Een uitstapje hoeft niet per se veel geld te kosten. Je kunt bijvoorbeeld ook naar een markt gaan voor een super leuk uitje!

10 tips voor een geslaagde excursie in Italië
VRAAG HET DE LOCAL

Vraag om tips! Informatie van de lokale bevolking is de beste informatie!

10 tips voor een geslaagde excursie in Italië

WIL JE MEER TIPS EN ADVIEZEN?
Beveiligingscode:
security code
Vul beveiligingscode in:

Verzend

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.